Om de buitenmuren te beschermen tegen doorslaand vocht, schade door vrieskou en vervuiling is een hydrofuge de uitstekende oplossing. Op deze manier impregneert u de gevel tegen regeninslag voor waterdichte maar damp-open muren. Omdat de hydrofuge laag ook zelfreinigend werkt, beschermt het bovendien tegen de groei van mossen of algen en de manier waarop vervuiling diep door kan dringen in onbehandeld metselwerk. Het resultaat is een gevel waar regenwater niet langer op intrekt maar juist van het oppervlak af parelt. Bovendien heeft u meteen minder onderhoud aan de muren en gaat de hydrofuge laag jarenlang mee.

Hydrofuge voorkomt vochtproblemen

hydrofugeEen hydrofuge kan maar optimaal de muren beschermen als deze in degelijke bouwkundige staat verkeren en schoon zijn van mossen of algen. Ook is het belangrijk dat de gevel geen vocht of hygroscopische zouten bevat op het moment dat we de vocht- en vuilwerende laag aanbrengen. Is dit niet het geval dan raden wij een gevelreiniging en –herstelling aan, zodat u ervan verzekerd bent dat het hydrofoberen vlekkeloos verloopt. In geval van een probleem met doorslaand vocht, dient u dus eerst dit probleem te laten behandelen en moeten de muren de kans te drogen, voordat we succesvol het vochtwerende product aanbrengen.

Voordelen voor uw woning

Hydrofoberen is met andere woorden een verstandige investering om uw gevel langdurig te beschermen tegen meer dan puur vochtschade. Omdat de hydrofuge vochtwerend werkt, zijn de muren beschermd tegen doorslaand vocht. Als gevolg vermijdt u schimmels en vochtplekken op de binnenmuren. Zowel voor de binnen- als buitenmuren voorkomt deze maatregel zoutkristallisatie op de muur als gevolg van vocht in de muren. Tevens hoeft u geen vorstschade te vrezen, wat het gevolg is wanneer door een muur geabsorbeerd vocht gaat bij vorst uitzetten en dus de muren beschadigt. Omdat de gevel bovendien vuil weert, zijn de buitenmuren beter beschermd tegen mos- en algengroei. Het geheel van deze som is dat het isolatiegehalte van uw woning op pijl blijft.