Uw gevel kaleien frist de buitenmuur helemaal op. Traditioneel heeft kalei een witte kleur, maar tegenwoordig kan de afwerking in verschillende kleuren van de gevel gebeuren. Het kaleien beschermt uw gevel omdat u een vochtwerende kalkpleister aanbrengt die tegen regeninslag en doorslaand vocht beschermt. Dit komt omdat de kalk het vocht uit de muur trekt en zo steen- en voegwerk beschermt tegen vocht- of vriesschade. De gevel wordt bekleed met een ademende laag, die beter bestand is tegen weer en wind, een frisse uitstraling heeft en de structuur van het steenwerk tot zijn recht laat komen. Voordelen genoeg dus om te kiezen voor deze vorm van gevelbekleding.

Het enige nadeel van kaleien is dat het niet met gewone verf kan overschilderen en de kalei na maximaal 10 jaar opnieuw gedaan zal moeten worden, vanwege de impact van weer, wind en uv-stralen.

Hoe kaleien?

kaleienDe kalei wordt als een verf met een kwast aangebracht op de gevel in meerdere lagen. Dit maakt het een tijdsintensief karwei. De structuur kan naar wens gevarieerd worden, door de verhouding van kalk tot zand in de kalei aan te passen. Zo krijgt u een ruwere of juist gladde structuur aan de gevel. U kunt kaleien zelf doen. Wilt u echter een garantie op een egaal dekkend resultaat, dan kunt u hier onze experts voor inschakelen.

Voorbereiding op kaleien

Alvorens onze vakmannen aan de slag gaan met borstels om de kalei op uw gevel aan te brengen, is eerst voorbereidend werk geboden. Het is namelijk zeer belangrijk dat de muren eerst grondig gereinigd worden van diep zittende verontreiniging, mossen en algen. Ook dienen eventuele barsten, gaten of andere beschadigingen aan het metselwerk eerst hersteld te worden.

Een extra tip die we mee willen geven: kaleien doen we best bij vochtig, niet al te zonnig weer. Dus niet in de blakerende zon bij 31°C, omdat de kalei anders te snel uitdroogt. Vaak maken we uit voorzorg de muren eerst nat. Dit doen we zodat de poreuze muren licht verzadigd zijn en dus niet onmiddellijk het vocht uit het kalei zullen absorberen.