Voor geoefende doe-het-zelvers biedt Dryhouse een doe-het-zelf pakket van professionele kwaliteit aan om opstijgend vocht te bestrijden. Daarnaast kunnen we u zowel voor als na de werken adviseren over correcte vochtbestrijdingsmethodes, zodat u zelf ook het beste resultaat kunt verwezenlijken. Na onze gratis vochtdiagnose, weet u exact waar het vochtprobleem vandaan komt en wat u met vochtbestrijding doe-het-zelf eraan kunt doen om het te verhelpen.

Vochtbestrijding doe-het-zelf: opstijgend vocht

vochtbestrijding doe-het-zelfMet onze doe-het-zelf kit tegen opstijgend vocht, kunt u met injectiegel van de hoogste kwaliteit, zoutwerend noppenmembraam en voortreffelijk gereedschap het opstijgend vocht bestrijden.

Eens u de bakstenen van de aangetaste muur heeft blootgelegd, dit heet afkappen, boort u de injectiegaten. Deze gaten van 13 mm boort u zo laag mogelijk bij de vloer, om de 10 cm, in horizontale lijn. Maak de boorgaten stofvrij en injecteer de speciale gel. Vervolgens plaatst u het zoutwerende noppenmembraam tegen de muur en kunt u de muur bezetten. Nadat de muur volledig uitgedroogd is, kunt u ze afwerken.

Kelder (zelf) waterdicht maken

Over het algemeen laat u kelderdichting, zoals bekuiping of drainage, het best aan een deskundige vochtbestrijder over. Dit zijn tenslotte vrij tot zeer ingrijpende methodes, waarvan u de zekerheid wilt hebben dat de klus naar exacte, vakkundige standaard verloopt.

Is het vochtprobleem in de kelder beperkt tot enkele zichtbare scheuren of gaatjes waarlangs het vocht binnenkomt, dan kunt u dit eventueel zelf oplossen met een waterdicht vulmiddel. Toch is het ook hier verstandig om eerst gebruik te maken van onze gratis vochtdiagnose. Zo weet u zeker of het probleem echt maar twee kleine scheurtjes betreft, of dat er een ernstigere, onzichtbare oorzaak speelt.

Doe-het-zelf: schimmel reinigen

Als u door condensatievocht last heeft van schimmel in huis, moet u dit zo snel mogelijk onder handen nemen, in het belang van uw gezondheid. Hoewel u schimmelbestrijding van grote proporties mogelijk best aan een vakman overlaat, kunt u schimmel in de beginstadia prima zelf bestrijden. Wanneer slecht een beperkt oppervlak is aangetast door schimmel loont het om de reiniging zelf te proberen. Dit karwei kunt u doen met speciale schimmel dodende producten. Zeker in de beginstadia kan het voldoende zijn de schimmel aan te pakken met verdunde chloor of azijn.

Wenst u aanvullende informatie of wilt u een doe-het-zelf pakket tegen opstijgend vocht bestellen? Vul dan ons contactformulier in.