Vochtbestrijding varieert aan de hand van de oorzaak en ernst van het vochtprobleem. Het kan gaan om een eenvoudige opdracht, zoals het installeren van betere ventilatiemogelijkheden. Het karwei kan ook oplopen tot een grootse ingreep, zoals kelderdrainage, om vocht permanent uit uw huis te weren.

Nadelen veroorzaakt door vochtproblemen en motivatie om vocht te bestrijden, zijn:

  • de constructie van uw woning verslechtert en hierdoor daalt de waarde ervan
  • kans op zoutafzetting, schimmelgroei en ongedierte
  • een hogere energierekening door de hoge vochtigheidsgraad in huis

Weet waar u aan begint voor een effectieve vochtbestrijding. Vermijd onnodige kosten en laat eerst een gratis vochtdiagnose uitvoeren.

Vochtbestrijding: doorslaand vocht

Vocht dat door een beschadigde buitenmuur binnendringt, zich ophoopt en doortrekt naar de binnenmuren noemen we doorslaand vocht. Om doorslaand vocht kunt u efficiënt bestrijden door uw gevel te laten herstellen en te impregneren tegen vocht met een hydrofoberend middel. Afwerking van de gevel is in verschillende soorten mogelijk, onder meer met een vochtwerende of isolerende functie.

Vochtbestrijding: opstijgend vocht

vochtbestrijdingDe oplossing om opstijgend vocht permanent vaarwel te zeggen, is door de ontbrekende of weggerotte waterkeringslaag te vervangen met een nieuwe vochtbarrière. De goedkopere van de efficiëntste methodes is de muren te (laten) injecteren met een kwalitatieve, vochtwerende injectiegel. Dit creëert een chemische waterkeringslaag. Wilt u aan de hand van vochtschermen een fysieke vochtbarrière laten plaatsen, dan kunt u uw woning laten onderkappen. Beide methodes versperren toekomstig opstijgend vocht de weg door uw muren.

Vochtbestrijding: condensatie

Condensatievocht is normaliter vrij simpel te verhelpen met een goede ventilatie. Zeker op plaatsen waar condensatievocht vaak voorkomt, zoals in kelders en badkamers, kan de installatie van een ventilatiesysteem uitkomst bieden. Deze mechanische ventilatie komt voor in verschillende soorten: combinaties van natuurlijke en mechanische ventilatie of compleet mechanische ventilatie zijn mogelijk. Welk type het beste in uw woning past, hangt van uw vochtprobleem en de omgeving van uw huis af. Het juiste ventilatiesysteem verzorgt een constante afvoer van vervuilde, vochtige lucht en aanvoer van verse lucht. Zo krijgt condensatie geen kans meer.

Voelt u iets voor effectieve vochtbestrijding? Contacteer ons voor een vochtdiagnose, advies of een offerte.