Onder normale omstandigheden is uw kelder is een praktische ruimte voor hobby’s, als opslagplaats of beide functies tegelijkertijd. Wanneer vocht in de kelder echter roet in het eten gooit, wordt dit vertrek op termijn onbruikbaar. Secure vochtbestrijding kelder zorgt er gelukkig voor dat we uw kelder weer droog kunnen maken. Vervolgens kan de oppervlakte weer naar hartenlust in gebruik genomen worden voor zijn oorspronkelijke functie.

Analyse vochtprobleem kelder

Kelders zijn gevoelig voor vochtproblemen, al helemaal als ze uit onbehandelde baksteen zijn opgebouwd. Een natte muur met zoutkristallisatie, zichtbare vochtinfiltratie of lekkage, condensatie en schimmels zijn duidelijke kenmerken van vocht in de kelder.

Om het vochtprobleem in uw kelder optimaal te bestrijden, is het noodzakelijk de precieze oorzaak van het probleem te achterhalen. Specialisten van Dryhouse voeren in uw kelder een gratis vochtdiagnose uit, zodat u een helder beeld krijgt van het exacte vochtprobleem. Wij adviseren zowel mensen die vochtbestrijding willen laten uitvoeren als de bekwame doe-het-zelver die zich wil informeren over de nieuwste kwalitatieve producten en vakkundige ontwikkelingen.

Vochtbestrijding kelder: wat komt erbij kijken?

vochtbestrijding kelderZoals gesteld, begint alles met de aard en ernst van uw vochtprobleem in de kelder. Sowieso is het voordelig om te checken of uw kelder in de eerste plaats voldoende ventilatie krijgt. Is dit niet het geval, dan kunt u al aardig wat miserie verhelpen en voorkomen door een ventilatiesysteem te laten installeren. Goede ventilatie maakt korte meten met condensatievocht en geeft schimmel geen kans.

Een andere potentieel preventieve maatregel is om uw kelder te bekuipen. We kunnen de keldermuren via cementering bekuipen en zo waterdicht maken. Mocht uw keldervloer niet waterdicht zijn, dan gieten we een nieuwe vloer die dat wel is om het succes van de bekuiping te garanderen.

Kelderdrainage is een methode van vochtbestrijding die binnensijpelend water opvangt en afvoert. De exacte behandeling hangt af van de plaats waar het vocht binnendringt. Als vocht enkel via de de grens tussen vloer en muur (kimnaad) insijpelt, volstaat randdrainage. Dit is de minst drastische aanpak van kelderdrainage. Vocht dat door de keldervloer opkomt, kunt u bestrijden via vloerdrainage. Net als bij randdrainage laten we hier het infiltrerende water afvloeien naar een pompput, die het water verder af zal voeren. Komt vocht via de keldermuren binnenstromen, dan is wanddrainage een optie. We bedekken de keldermuren met een vochtafstotend noppenmembraan en installeren vloerdrainage.