Water in kelder komt voor wanneer de grond rond de kelder verzadigd is door grondvocht. Het grondwater stijgt dan en dringt door druk op het metsel- en betonwerk de kelder binnen, als deze niet vochtwerend zijn gemaakt. Uiteraard hoeft grondvocht niet de enige oorzaak te zijn. U kunt ook last hebben van barsten of scheuren in de muren, regeninslag bij een kelderraam, lekkage, een slechte afvoer, etc. Dus bezin voor u zelf aan het klussen slaat en laat onze ervaren experts eerst een gratis vochtdiagnose uitvoeren. Zo achterhalen we de exacte oorzaak en aard van uw vochtprobleem. Vervolgens kunnen we u adviseren over maatregelen die perfect afgesteld zijn op uw probleem.

Miserie met water in kelder

Een natte kelder is frustrerend, brengt structurele schade toe aan uw woning en tast de inboedel in de kelder aan. Bovendien groeien schimmels en zwammen goed in een vochtige kelder en trekken deze organismen op hun beurt ongedierte aan. Er ontstaat een onhoudbare en ongezonde situatie in uw woning.

Oplossing: bekuipen, drainage of ventilatie

kelderdrainage, water in kelderAfhankelijk van de staat en ligging van uw kelder, in combinatie met de ernst van het vochtprobleem, bestaan er verschillende oplossingen om de kelder weer droog te krijgen. Natuurlijk houden we ook rekening met uw voorkeur en budget wanneer we een behandeling voorstellen. U kunt de keldermuren en -vloer waterdicht maken door ze te bekuipen of kiezen voor kelderdrainage. Bij bekuiping worden de binnenmuren bezet met een vochtwerend mortelpleisterwerk. Drainage gebeurt door vocht dat infiltreert via keldermuren, -wanden of de kimnaad naar een pompput te lozen en vervolgens af te voeren. Is het vocht echter puur te wijten aan condensatievocht, dan een minder ingrijpende oplossing mogelijk al de gewenste uitkomst bieden. Bij kelderventilatie laat u een ventilatiesysteem installeren dat de vochtige lucht in de kelder vlug af weet te voeren. U kunt hierbij bovendien opteren voor een model met een vochtsensor die zijn energieverbruik op de vochtigheidsgraad van de kelder aanpast en zo zuiniger opereert.